MELUR.COM
Email : support@melur.com

Laman utama |Siapa Kami | Produk | Buku | Komuniti |Buku pelawat |Sertai Kami |
E-books

Shop Amazon - Subscribe & Save Up to 15% on Select Plum Organics Products

Dapatkan naskah anda disini
Google books preview
Beli Buku ini

Daftar baru
ID pengguna:
Kata Laluan:
Produk Pilihan Melur
RM9 Anak benih senduduk putih
Anak benih senduduk putih RM5 Benih hempedu bumi
Benih hempedu bumi
RM5 Anak pokok harum sundal malam
Anak pokok harum sundal malam RM8 Benih stevia
Benih stevia
RM8 Benih kunyit bonglai
Benih kunyit bonglai RM10 Pokok Halau Nyamuk
Pokok Halau Nyamuk
RM10 keratan batang sabah snake grass
keratan batang sabah snake grass RM5 anak benih holy basic
anak benih holy basic
RM10 Anak benih bunga kesidang
Anak benih bunga kesidang RM9 Benih rose jepun ( campuran). 3 pasu bunga rose je
Benih rose jepun ( campuran). 3 pasu bunga rose je

Lihat lebih banyak produk lagi >>>
10 Produk Paling laris
1. Anak pokok harum sundal malam
2. Benih hempedu bumi
3. Pokok Halau Nyamuk
4. Benih pokok kenerak
5. keratan batang sabah snake grass
6. Anak benih Belalai gajah
7. Teh herba misai kucing ( Java Tea)
8. Benih daun dewa
9. Benih stevia
10. Benih Cekur hitam
11. Anak benih mulberi hitam
Mencari Produk ? :

Carian Produk

Pautan menarik

1. Senarai nama saintifik
2.Rawatan Kanser menurut Al-Quran
3.Flowers of Malaysia

Simpanan artikel
1.Migrain dan herba
2.Leuorrhea(keputihan): Masalah yang kerap dialami wanita
3.Herba membantu Senggugut
4.Racun bena putih
5.Mengawal dan menghapuskan bena putih
6.Tip mengatasi dan mencegah sakit kepala
7.Belimbing Besi-Baik untuk pesakit darah tinggi
-sumber Mingguan Wanita April04
8.Penawar Kanser: Pokok Harum Sundal Malam
(Berita dari Mingguan Malaysia Isnin 6 Dis 04)
9.Semaian Herba Hutan
10.Herba Untuk Asma/lelah
11.Kain Bawal fabrik selesa untuk tudung.

Sertai kami di Myherba
Disokong oleh health.groups.yahoo.com
Laporan trafik kami secara terperinci

Melur.com

Promote Your Page Too
5 Produk paling baru
1. Anak benih kecubung
2. Pokok Halau Nyamuk
3. Anak pokok harum sundal malam
4. Anak benih mulberi hitam
5. keratan batang sabah snake grass
Iklan percuma
Direktori Herba
Direktori Pengeluar
Jadual penanaman
Lihat Katalog Melur.com
Pautan Lain
Artikel
Petua
resepi
diskusi
Pengalaman
BLOG PENGARANG
Sertai kami
Hantar artikel anda | Hantar Petua | Hantar Resepi| Senaraikan syarikat

Buah | Herba | Hiasan |Sayur | Semua Tumbuhan |

Keladi Tikus

Nama Tempatan:Keladi Tikus
Nama Saintifik:Typhonium Flagelliforme
Nama Lain:Rodent tuber,
Famili:Araceae
Lokasi dijumpai:Tumbuhan liar
Asal:

keterangan:

Keladi tikus ialah sejenis keladi dengan ketinggian antara 20-30 cm.Ia hanya tumbuh dikawasan semak yang tidak mendapat cahaya matahari.Prof Dr Chris K.H. Teo, Dip Agric (M), BSc Agric (Hons)(M), MS, PhD dari Universiti Sains Malaysia ada membuat kajian mengenai tumbuhan ini.
Pautan artikel keladi tikus.
http://www.aroid.org/genera/typhonium/flagelliforme/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=11483390&dopt=Citation

kegunaan:

Keladi tikus amat mujarab dalam mengubati Kanser terutamanya kanser payudara.

English Translation

Commmon Name:
Botanical Name:Typhonium Flagelliforme
Other Name:Rodent tuber,
Family:Araceae
Location:
origin:

Description:

Usage:


Beri Ulasan Anda


Ulasan pembaca


Assalamualaikum..

Saya ada benih keladi tikus.
Wassup 0146030346.
~ tq

Saya baru dapat tahu saya pengidap canser stage 3, pada mula Dr beri tahu saya yang saya kena buat KIMO...saya rasa diri saya down...lau saya cari dlm internet....penawar canser payudara...nah saya nampak Keladi Tikus...saya terus menghubungi...dan sya buat pensanan on-line..., pada 31 oct 2013 saya mula ambil penawar ini disampin saya berdoa pada allah dan berdiet..demi ank2 saya....saya akak tunggu apa perubahan pada diri saya selepas ini sekiranya ada perubahan...saya akn berkongsi bersama bagi rakan2 yang senasib dgn saya..insyaallah -kita mohon pada allah agar memberi penawarnya...semua darinya ya Allah.
~ Dila Badila

Satu ari sya nampak kaktimah dok kutip ubi keladi tikus ni, sya tanya dia nak buat apa? Kaktimah kata makan boleh baik buasir, Allah hu 'aklam sya belum coba lagi
~ BaniMaaruf

Assalamualaikum w.b.h dan salam sejahtera buat non muslim..just for ur information, jika ada sesiapa yang berminat untuk dapatkan kapsul keladi tikus boleh hubungi saya, Mohd Firdaus di talian hayat..019-9924400 tq n wassalam.
~ Mohd Firdaus

memang ambil kesempatan la wat iklan percuma, tapi ye la kan org beniaga, apa kata selain awak semua buat iklan, tolong terangkan khasiatnya sekali, kalu tak tau tak kopiden den nak boli..
~ kaki cbuk

Betul tu Mikail..rangan ini mini forum untuk herba bukan ruangan iklan percuma...terutamanya..   (Lu fikir lah sendiri...)
~ Nija

Ruangan ini khas untuk komen mengenai herba yang terbabit..tapi rasanya ruangan ini sudah jadi iklan percuma untuk orang luar lak tu...
~ ..Mikail

polibeg termurah dipasaran.
http://polibeg.blogspot.com
kilang bumiputera
~ rapala

Buat-~fajarsiang@yahoo.com
Guna nama saintifik aje cari kat searh imej .. seluruh dunia tunjuk gambarnye..
~ ZA KKM

Assalamualaikum,just nak inform saya ada jual pokok keladi tikus di Pasar Tani Kuantan setiap hari ahad..insyaAllah.
~ Firdaus..019-9924400

Kami sediakan CAPSUL KELADI TIKUS dg Combine Herbal alami lain. Capsul Herbal Alami kami sangat ampuh untuk mengobati Kanker dan Tumor antara lain : Tumor Payudara,Kelenjar getah bening,Kanker Nafosaring, Kanker Lambung, Kanker Hati, Tumor Otak dll. Untuk Pemesanan Capsul Keladi Tikus Hub. +628179556329 dan kunjungi www.javajamu.blogspot.com

REZA HERB.
HP. +628179556329
Telp. + ( 62) - 024 - 70269251
http://www.javajamu.blogspot.com
~ Reza Herbal

Setiap penyakit ada penawarnya, kenapa sering guna ubatan yang beresiko tinggi, terutama yang banyak mengandungi chamical... Sekarang dah ramai yang telah menjumpai khasiat herba kita... kita boleh ubah..

http://www.livingnaturally-kdier.com
~ kdier

kapsul keladi tikus terus ke rumah anda!!! http://www.cancer-fight.com
~ cancer_fight@yahoo.com.my

Kapsul keladi tikus terus ke rumah anda. www.cancer-fight.com
~ cancer_fight@yahoo.com.my

http://javajamu.blogspot.com/
~ reza herbal

HERBAL JAMU ANTI KANKER,TUMOR,PROSTAT, KELADI TIKUS,KUNYIT PUTIH,TEMU MANGGA,MAHKOTA DEWA Dalam bentuk Powder dan Simplisia. Mr. Reza Herbal +62817955329 or click www.javajamu.blogspot.com ( UNTUK MELIHAT GAMBAR KELADI TIKUS )
~ reza florist n herbal indonesia

dari artikel lain saya baca keladi tikus ditemukan di pekalongan. saya orang pekalongan, ditanyain tetangga yang sakit kanker tentang keladi tikus tidak tahu, seperti apa pak gambarnya. makasih
~ kadari

Sodara bisa mendapatkan keladi tikus,kunyit putih,temulawak, umbi or biji di tempat kami +628179556329
email : my_kembang@yahoo.com
~ REZA HERBAL

dilaman rumah teres saya ada tumbuh liar banyak,    
~ hj s smd4889@gmail.com

CA Care berada di lebuhraya gelugor, Pulau Pinang.
www.cacare.com
Dr. Chris adalah pengamal perubatan herba specialising in treatment of cancer.
~ wan

bolih kah saya bembeli bibit keladi tikus dari melor.com?
~ inah

jika di guna  yang segar adakah mendatangkan kesan sampingan atu pun keracunan?
~ ima

jika di guna  yang segar adakah mendatangkan kesan sampingan atu pun keracunan?
~ ima

jika di guna  yang segar adakah mendatangkan kesan sampingan atu pun keracunan?
~ ima

mana gambarnya?
~ fajarsiang@yahoo.com

say punya bibit keladi tikus hasil  budidaya, tetapi dengan bunga mirip ekor tikus berwarna merah keunguan jika boleh gambar akan say kirim ke melur.com
~ sondong_m@yahoo.com

bagaimana rupa pokok ni dan cara nak makan utk ubat canser payu dara
~ kien

cina kata, ayam makan ayam mati-pembetulan-
~ P S Man P

dimana saya boleh didapati species keladi tikus? ada tak mana mana pihak yg boleh membekalkan benih atau pokok keladi tikus di malaysia?
~ hafidz
Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker
Tumbuhan paling baru dikomen:Susun kepala(11/19/2014)



Resepi
Stevia , pemanis gantian gula
Bahan-bahan:
Stevia dan Pengisar kering atau pengisar kopi

Stevia mula dikenali umum sebagai pemanis tanpa kalori  yang boleh menggantikan gula dalam minuman dan masakan. Hakikatnya kita tidak dapat menentukan ketulenan  pelbagai produk stevia yang disediakan di pasaran. Langkah paling selamat ialah dengan menanam dan memproses sendiri stevia untuk menentukan ketulenannya. Video ini menunjukkan cara mudah untuk menyediakan stevia untuk kegunaan di rumah.
Cara Membuatnya:

~Pengirim:Noraida Arifin


Petua
petua untuk ikhtiar penyakit kanser
Bahan-bahan:
Biji aprikot pahit.

Cara:
1. Seorang kawan yang terkena kanser usus mengamalkan memakan 9 biji aprikot pagi , tengahari dan malam sebagai ikhtiar penyakit yang dihidapinya. In Shaa Allah disembuhkan sakitnya.

2. Seorang makcik mengesyorkan sesiapa yang tidak lagi terkena kanser untuk mengambil 3 biji aprikot pahit setiap hari untuk mencegah kanser. caranya dengan makan seperti makan kacang. Memang pahit tapi alah biasa tegal biasa.

~Pengirim:Nor

Pelawat aktif :102 orang
Carian tumbuhan:

Senarai Tumbuhan HERBA(238)

Akar Ginseng jawa
Akar Pisang / bunga pisang-pisang
Akar tarum
Alfalfa
Allspice
Anggerik Merpati
Anggur
Asam gelugur
Asam kerat lintang
Asam Kerenda
Ati-ati
Bakawali
Balik adap
Bangun-bangun
Baru Cina
Bawang putih
Bayam
Bayam karang
Bebuas
Belalai Gajah
belimbing pasir 1
Belimbing tanah
Beluntas
Bemban
Berangan
Beri Hitam
Biji Sawi (black mustard seed)
Bonglai
Bonglai putih
Buah Mentega
Buah susu/Avocado
Bunga Cina / Melur Cina
Bunga kenanga
Bunga lawang
Bunga melur
bunga ros jepun
Bunga Tanjung
Cekur
Cekur Manis
Cempaka
Cempaka telur
Cemumar
Cendawan susu rimau
Cendawan Tiram Kelabu
Ceri barbados
Cermai
chinese honeysuckle
Cucur atap
Daun Dewa
Daun segugur
Delima
Depu Pelanduk
Derhaka Mertua
Dukung Anak
Durian Belanda
Ekor Anjing
Embun tengahari
Gadis Lompat
Gaharu/depu
Gajus
Galak tua
Gandarusa
Garuda
Gelam Tikus
Gelenggang
Gorek
Halia
Hamba Raja
Hempedu beruang
Hempedu bumi
Hujan panas
Inai
Jambu batu
Jarak Minyak
Jarak pagar
Jarum Mas
Jarum tujuh bilah
Jelai
Jerangau
Jeremin
Jeruju
jerun
jintan hitam
Kacang Malabar
Kacang telang
Kacip Fatimah
Kaduk
kancing baju
Kancing Baju Merah
Kantan
Kapalterbang
Kari
kayu manis
Kecubung
Keladi candik
Keladi Tikus
Kelapa
Kemangi
kembang semangkuk
kemoyang
Kemunting
Kemunting Cina
Kenerak
Kerak-kerak nasi
Kerian
Kermak putih
Kesum
Kesumba
Ketumbar jawa
Ketumpangan air
Kucing galak
Kuku Garuda
Kulim
Kunyit
Kunyit Hitam
Lada Hitam
Laici
Lakum
Larak
Lemba
Lemon Balm
Lempoyang gajah
Lemuju
Lemuni
Lengkuas
Lengkuas geting
Lenjuang merah
letup-letup
Lidah buaya
Limau kasturi
Limau Purut
Lontar
mahkota dewa
Maman Hantu
Maman Ungu
Mambu
Manggis
Mas cotek
Mata Ayam
Matakucing Pingpong
Melada pahit
Memali
Mempelas
Mengkirai
Mengkudu
Mengkunyit
Misai ali
Misai kucing
Mulberi
Nam Nam
Oregano
Paku Tunjuk Langit
Pala
Palas
Pandan wangi
Patawali
patikan kerbau
pegaga
Penaga
Perah
Peria pantai
Periuk Kera
Petai
Petai belalang
Pokok ajaib
Pokok lelipan
Pokok Manjakani(mempening)
Pokok Nilam
Pokok Tea
Pudina
Pulosari
Pulut-pulut
Putat
Rosemary
Rozel
Ruku Hitam
Rumput Israel
Sagu Bemban
Salam
Sambung Nyawa
Sarang semut
Sedap Malam
Sehelai setahun
Sekentut
Selada
Selada
Selai Jendela
Selasih
Selasih dandi
Selom
Semalu
Sembung
Senduduk
Senduduk Paksa
Senduduk putih
Senna mekah
Sepang
Serai
Serai aceh
Serai Wangi
Setawar
Setawar Putih
Sintok
Sirih
Sri Gading
Stevia
Subang nenek
Sundal malam
Sungkai
Susun kepala
Tebengau
Teja
Temu hitam
Temu kunci
Temu lawak
Tenggek Burung
Tepus Kesing
Tepus Tanah
Teratai
Terung asam
Terung Kemar
Terung Ranti
Terung susu kambing
Timun betik
Tomato
Tongkat ali
Tongkat Ali Hitam
Tutup Bumi
Ubat Kurap
Ubi ganyong
Ubi jaga
Ubi Kasur
Ubi sarek
Ulam raja
Ulat Bulu
Urang-Aring
Vanila
Yesterday, today, tomorrow
Zodia

Artikel ini disiarkan untuk pengetahuan am dan tujuan pembelajaran semata-mata, artikel ini tidak boleh dianggap sebagai nasihat perubatan. Anda disarankan mendapatkan nasihat doktor sebelum mengambil sebarang persediaan herba.

Melur.com ialah sebuah laman web persendirian dan tiada kaitan dengan mana-mana pertubuhan atau organisasi atau e-group.

Copyright?Melur.com 2003-2010
email kami di support@melur.com